اجرای کفپوش اپوکسی
اجرای کفپوش اپوکسی و انواع مختلف آن، از جمله کفپوش پلی اورتان و به طور کلی انواع سیستم های پوششی مدرن، درصورت اعمال مناسب پس از پخت، سطحی براق و چشم نواز ایجاد میکند. این محصول علاوه بر زیبایی بصری، از زمینه بتنی در برابر عوامل محیطی نظیر رطوبت محافظت میکند ولی تمام این موارد در صورت اجرای دقیق محقق میشوند.
این محصول در دسته رزینهای دوجزئی که متشکل از هاردنر و رزین میباشند، جای میگیرند؛ بنابراین تهیه نسبت های دقیق از دو جزء و اعمال آن نیاز به افراد باتجربه دارد.
که در نهایت باعث عدم کارایی مناسب پوشش میشوند. در ادامه هریک مشکلاتی که در صورت وجود شرایط بالا ایجاد می گردد بیان شده و راهکارهایی برای جلوگیری از آنها ارائه میشود.
اگر کفپوش اپوکسی چسبندگی کافی به زمینه نداشته باشد سطح پوسته پوسته میشود و ناهمواری های سطحی ایجاد میگردند حتی ممکن است در برخی نواحی قسمتی از کف به طور کامل از زمینه جدا گردد و باعث آسیب به سازه بتنی شود. چسبندگی نامناسب در صورت بروز شرایط زیر حین اجرا و کاربرد رخ میدهد:
رزین و هاردنر باید در شرایط مناسب از نظر دما و رطوبت ترکیب و اعمال شوند، اگر رطوبت محیط خیلی بالا باشد، رطوبت به لایه های زیرین نفوذ کرده و باعث بروز مشکلاتی در زمینه میشود همچنین تغییرات دما و انبساط و انقباض ناشی از آن سبب بروز ترک خوردگی و به همراه آن کاهش چسبندگی میشود.
در زیر به برخی راهکارهای پیشنهادی برای دستیابی به چسبندگی مطلوب اشاره میشود:
اگر برروی سطح گردوغبار و چربی وجود داشته باشد کفپوش چسبندگی خوبی به زمینه ندارد و باید قبل از اعمال، سطح عاری از گرد و غبار و چربی باشد.
اگر سطح خیلی صاف و صیقلی باشد کفپوش چسبندگی خوبی به زمینه بتنی نخواهد داشت و برای مضرس کردن سطح از دستگاه کفسابی استفاده میکنیم تا سطح متخلخل شود.
گاهی ممکن است برای حذف کفپوش اپوکسی قبلی از آب استفاده کنیم یا به دلیل طی نشدن فرایند پخت بتن، زمینه بتنی مرطوب باشد در این صورت لازم است برای دستیابی به چسبندگی مطلوب فرصتی را برای خشک شدن زمینه در نظر بگیریم.
ایجاد تاول و حباب از مشکلات عمده در کفپوشهای اپوکسی میباشند. تاولهای سطحی در صورتی که محیط خیلی سرد باشد یا در معرض نور مستقیم خورشید فرایند پخت انجام شود ایجاد میگردند البته عوامل دیگری هم در ایجاد تاول دخیل هستند نظیر:
همزدن سریع رزین و هاردنر باعث ایجاد حباب هوا در فیلم تر میشود که سبب پدید آمدن تاول در فیلم خشک میگردد.
اگر سطح بیش از حد متخلخل باشد هوای موجود در حفره ها حین پخت به سمت بالا حرکت کرده و باعث ایجاد تاول در رزین میشود.
رزین اپوکسی و هاردنر باید در نسبت های مشخصی با یکدیگر ترکیب شوند مثلا اگر هاردنر به میزان کافی نباشد کفپوش به طورکامل پخت نمیشود و باعث ایجاد تاول میگردد در مقابل اگر هاردنر بیش از حد در فرمولاسیون وجود داشته باشدزمان کافی برای اجرا وجود ندارد و مواد به سرعت ویسکوز میشوند و اعمال آن سخت خواهد بود.
تاول ها باعث ناهمواری سطحی در سیستم پوشش نهایی میشوند و سبب نفوذ رطوبت به زمینه بتنی میگردند که باعث آسیب به سازه بتنی میگردد. راهحل های پیشنهادی برای جلوگیری از ایجاد تاول و رفع آن در زیر آمده است:
تغییر رنگ و زردشدن از مشکلات عمده ای است که برای کفپوش های اپوکسی رخ میدهد و عمده دلایل بروز این اتفاق در زیر اشاره شده است:
از مهمترین انتظاراتی که عموم از کفپوش های اپوکسی دارند ایجاد زمینه ای زیبا میباشد و به همین علت باید دقت شود که کفپوش اپوکسی دچار تغییر رنگ و زردشدن نگردد.
درصورتی که مشکلات ذکر شده غیر قابل کنترل باشند ناگزیر خواهیم بود کفپوش اپوکسی را از زمینه به طور کامل حذف و با کفپوش جدید جایگزین کنیم.
اپوکسی یک صنعت پیشرو اما جدید است که با وجود تمام اطلاع رسانی ها و انتشار مقالات و کتاب های مختلف درباره آن هنوز شامل پرسش هایی است که ممکن است برای مخاطبین این صنعت و کاربران کفپوش اپوکسی مبهم باشد. وقی که صاحب یک ملک یا یک کافرما و مدیر پروژه صنعتی تصمیم به مطالعه و انتخاب یکی از انواع کفپوش های اپوکسی می گیرد، در ابتدای راه مهم ترین موضوع مورد توجه مقرون به صرفه بودن کفپوش اپوکسی در مقایسه با سایر نمونه های سنتی و مشابه است.
موضع دیگری که ممکن است در این لحظه با اهمیت بیشتری به نظر برسد، مبحث زمان بر بودن پوشش دهنده های سنتی در مقایسه با سیستم های پوشش دهند پلیمری است. بدیهی است که اخذ ایده ها و مشورت های تخصصی و فنی از تیم ها و شرکت های ماهر که سالیان درازی در این رشته فعالیت کرده و سابقه و کارنامه درخشانی برجای گذاشته اند می تواند بسیاری از ابهامات رایج را درباره خرید و به کارگیری کفپوش اپوکسی برطرف کند. اما در هر صورت پاسخ به تعدادی از این سولات خالی از لطف نیست. در ادامه تعدادی از پسش های تکرار شونده درباره کفپوش اپوکسی را مطرح می کنیم. برای پاسخ تعداد دیگری از سولات می توانید به بخش پاسخ به پرسش ها در این مقاله مراجعه کنید.
نام دیگر محصولات اپوکسی پولی پوکساید است. پولی پوکساید در گروه پلیمرها دسته بندی می شود و خاصیت گرماسخت بودن آن در این صنعت واجد اهمیت زیادی است. وقتی که دو بخش جداگانه این محصول که در ظروف مجزا بسته بندی و عرضه می شوند، در هم می آمیزند، کنش فعل و انفعال های شیمیایی حاصل از این آمیزش باعث ایجاد سختی و یکدستی زیادی می شود که نتیجه این روند آمیزشی به دست آوردن یک پوشش با ویژگی های قابل تامل است. این دو بخش که مواد اصلی محصول اپوکسی هستند رزین و سفت کننده نامیده می شوند. البته گاهی اوقات لازم است که مقداری از یک ماده سوم را هم به مایع اختلاط یافته اضافه کرد. این عمل به خاطر ایجاد روان بودن و سیالیت بیشتر ماده است تا به این وسیله در زوایای مختلف سطح جاری شده و تمام منفذها و به قول معروف سوراخ و سنبه ها را بپوشاند.
اما در اغلب اوقات تلاش می شود بدون نیاز به محلول عمل آمیزش و تسطیح صورت گیرد چرا که رعایت این مساله باعث کیفیت بیشتر کفپوش نهایی و ساختار قوی تر ماده پلیمری و در نتیجه شکل بهینه تر و ساختار و دوام بیشتر می شود.
متداول ترین نوع کفپوش های پلیمری کفپوش های اپوکسی هستند که به خاطر این که در برابر شرایط محیطی مانند سایش و رطوبت و مواد شیمیایی مقاومت منحصر به فردی دارند در اغلب صنایع، کسب و کارها و محیط های خصوصی عمومی به صورت گسترده ای مصرف می شوند. صنایع بزرگی مانند داروسازی، کارخانه ها، صنعت ساختمان، صنایع تولیدی و فروشگاه های بزرگ و صنعت داروسازی و تولید اتومبیل از جمله موارد مصرف کفپوش اپوکسی هستند.
دور راه مختلف برای اجرای کفپوش اپوکسی وجود دارد که معمولا این دو روش استاندارد و متعارف در هنگام اعمال به کار بسته می شود.
برای اجرای کفپوش اپوکسی با روش اول پس از اختلاس دو قسمت مختلف کفپوش مایع به دست آمده به وسیله اپلیکاتور روی سطح جاری می شود. پس از آن مایع به کمک جاذبه زمین جابه جا شده و در منافذ و فرو رفتگی های مختصری که روی سطح باقی مانده است آرام می گیرد. این روش باعث به وجود آمدن سطحی بسیار صاف و یکدست می شود که در برخی از سالن ها و سطوح که صاف بودن سطح بسیار اهمیت دارد، از این روش کمک می گیرند.
برای اجرای کفپوش اپوکسی با روش دوم، بعد از اختلاص دو ماده مجزا و ایجاد مایع نهایی آن را به وسیله لوازم و ابزارهایی مانند ماله، غلتک و مانند آن روی سطح پخش کرده و به صورت دستی تسطیح صورت می گیرد. در این روش ممکن است سطحی مانند روش اول صاف و کاملا یکدست به دست نیاید در برخی از پروژه ها برای مثال ضد لغزش بودن و برجسته بودن سطح برای کاستن از اصطکاک لازم است از آن استفاده می کنند.
کفپوش اپوکسی به خاطر این که به حالت مایع و انعطاف پذیر است تقریبا در تمام سطح های موجود قابلیت استفاده و نصب را دارد. گاهی اوقات سطح ممکن است یک بتن قدیمی یا کفپوش سنتی مانند سرامیک و کاشی است که نیازمند باز سازی است و گاهی اوقات هم سازه به تازگی بنا شده و از ابتدا کفپوش اپوکسی به عنوان گزینه اصلی در نظر گرفته شده است. در هر کدام از این موارد اپوکسی به راحتی قابل اجراست و نتیجه خوبی هم به همراه خواهد داشت.
زمان بندی لازم برای خشک شدن سیستم های پوششی پلیمری تا حدودی به شرایط محیطی و دمای اطراف و سایر فاکتورها بستگی دارد. اما به طور کلی شامل سه دوره متفاوت است.
در این مرحله که حدود 5 یا 6 ساعت به طول می انجامد رویه کفپوش خشک می شود ولی هنوز برای رفت و آمد و بهره برداری آماده نیست.
در دومین مرحله که تقریبا 24 ساعت است کفپوش به اندازه خشک و سفت می شود که برای تردد افراد و بهره بردرای سبک و متعارف آمادگی دارد.
در سومین بازه زمانی کفپو به طور کامل خشک می شود به گونه ای که برای عبور مرور وسایل بار رعایت جوانب احتیاطی آماده است. در مرحله پایانی که معمولا سه روز یا کمی بیشتر طول می کشد می توان کاملا از سطح بهره برداری کرد اما باز هم نباید فراموش کرد که برای حصور حداکثر خشکی و مقاومت کفپوش برخی از اوقات و بسته به شرایط باید حتی تا بیش از ده روز صبر کرد.
تفاوت اپوکسی با پوشش های دیگر بسیار زیاد است. به تمایز ها باعث مزیت و برتری این پوشش به انواع دیگر می شود. در ادامه فهرست کوتاهی از این تفاوت ها و برتری ها را ذکر می کنیم:
از وقتی که برای اولین بار ایده ترکیب دو ماده و شکل دادن به محصولی شبیه آن چه که امروز کفپوش اپوکسی است، توسط دانشمندان مطرح شد نزدیک به هشت دهه می گذرد. اما سالها طول کشید که آن ایده اولیه به صورت توسعه یافته و کمامل در قالب محصولات پوشش پلیمری بازار گسترده ای پیدا کند. در این میان شرکت های بزرگی ایجاد شدند که علاوه بر فاز توسعه بازار در زمینه تحقیقات و ابداعات مختلف سرمایه گذاری کرده و این محصول را توسعه دادند.
با مطالعه این مطلب که درباره تاریخ صنعت پلیمر و رزین اپوکسی است می توانید اطلاعات سودمند دیگری را در زمینه تاریخ کفپوش اپوکسی کسب کنید.
کفپوش اپوکسی محصولی برای زیبا سازی و کاربردی کردن سطوح در همه مکان هاست
قبل از تصمیم گرفتن درباره خرید، نصب و اجرای کفپوش اپوکسی و یا قبل از این که پروژه های کفپوش خود را به یک تیم اجرایی بسپارید، کارشناسان فنی شرکت رسپاد می توانند تازه ترین اطلاعات مفید درباره انواع کفپوش اپوکسی، قیمت روز متریال ها، شرایط پروژه شما و بهترین روش اجرا و با کیفیت ترین متریال های انتخابی در اختیار شما قرار دهند.
شرکت رسپاد بسپار آریا تا کنون میلیون متر مربع انواع کفپوش های پلیمری را در قالب ابرپروژه های ملی و کشوری را برای شرکت های معظم بخش خصوصی و دولتی اجرا کرده است. این تجربه طولانی مدت باعث شده است مهندسین شرکت رسپاد دانش و تجربه ارزشمندی را در زمینه اجرای سیستم های پوششی به دست آوردند که این اطلاعات به رایگان در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
تجربه شرکت رسپاد گنجینه ارزشمندی است که در اختیار مشتریان این شرکت قرار دارد تا به این وسیله با کمترین هزینه، و بالاترین کیفیت ممکن در سطح کشور، پروژه های کفپوش اپوکسی و سایر سیستم های کفپوش را برای شما عملیاتی کند.
صنعت کفپوش های اپوکسی این روزها ابعاد گسترده ای پیدا کرده است. به این خاطر شاید کارفرمایان به سادگی نتوانند همه اطلاعات مربوط به سیستم های اپوکسی را در خاطر داشته باشند. به این خاطر همیشه نیاز به مشاوره های کارشناسی قبل از شروع هر پروژه ای احساس می شود. احساس نیاز به بهینه سازی فضاهای کاری، کارگاهی، تجاری، مسکونی، تولیدی، خدماتی در رشته های مختلف اولین مرحله از حضور پوشش های پلیمری در زندگی و کار شماست.
در این مرحله داشتن اطلاعات اولیه در زمینه انواع کفپوش های اپوکسی برای طرح سوالات لازم در زمان دریافت مشاوره ای تخصصی ضروری به نظر می رسد. بدون داشتن هیچ پیش زمینه ذهنی قطعات نمی توان سوالات تعیین کننده ای را برای حصول اطلاعات و مشاوره های تخصصی مطرح کرد. به این خاطر در ادامه این مطلب جدول جامعی از انواع کفپوش از نظر کارکرد، مکان های مناسب برای اعمال، خاصیت ها و ویژگی انحصاری هر یک از انواع کفپوش ها را تهیه کرده ایم که ملاحظه می کنید. لازم به ذکر است که بسته به نوع مکان انتخابی ممکن است یکی از خاصیت های انحصاری کفپوش اپوکسی مورد نظر کارشناسان و مجریان اپوکسی باشد که در این صورت آن را در اولویت قرار خواهند داد
بسته به این که فضای مورد نظر شما برای پوشش دهی با کفپوش اپوکسی شامل چه ویژگی ها و کاربری هایی است و از نظر تردد نیروهای انسانی و حضور مواد آلاینده محیطی و سطحی در چه وضعیتی قرار دارد ممکن است کارشناسان و مشاورین کفپوش اپوکسی به شما انواع مختلفی از کفپوش ها پلیمری را با روش های اجرایی متفاوت پیشنهاد کنند. تقسیم بندی انواع کفپوش های اپوکسی از نظر مکان های مورد استفاده عمدتا به این شرح است:
بسته به این که چه نوع سطحی برای پوشش دهی مورد نظر است ممکن است یکی از خاصیت های اصلی کفپوش اپوکسی در اولویت قرار گیرد. برای مثال برای سطوح و مکان هایی که با صنایع و فعالیت های حساس سروکار دارند ممکن است آنتی استاتیک بودن کفپوش در مقایسه با مقاومت مکانیکی در اولویت باشد. در ادامه لیست کفپوش های اپوکسی از نظر کارکرد را ملاحظه می کنید:
علاوه بر خاصیت های انحصاری که هر یک از گروه های کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان دارند و بسته به نیاز کارفرما ممکن است انتخاب اول باشند، همه کفپوش های اپوکسی به طور کلی دارای خاصیت های عمومی و کلی هستند که در صرف نظر از محل اجرا این ویژگی ها را در خود دارند این خاصیت ها باعث شده است که کفپوش اپوکسی به عنوان یکی از محبوب ترین پوشش های سطوح در دهه های گذشته محبوبیتی جهانی پیدا کنند. این قابلیت های عمومی کفپوش های اپوکسی به این شرح هستند:
همان طور که گفته شد در صورت نگهداری صحیح از کفپوش می توان دوام و عمر بالایی از آن را انتظار داشت که این مدت گاهی به 20 سال نیز بالغ می شود. در ادامه مهم ترین نکات راهنمای اصولی برای نگهداری از انواع کفپوش پلیمری و بهره برداری صحیح از آن را ذکر می کنیم:
قیمت تمام شده انواع پوشش های پلیمری یکی از رایج ترین سوالاتی است که از کارشناسان شرکت رسپاد پرسیده می شود. برای تعیین قیمت کفپوش اپوکسی فاکتورهای زیادی را باید در نظر گرفت. با لحاظ کردن این فاکتورها می توان نسبت به تعیین قیمت حدودی کفپوش اپوکسی در هر متر مربع و یا کل پروژه اظهار نظر کرد در ادامه مهم ترین عوامل موثر در قیمت کفپوش اپوکسی را ذکر کرده ایم. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله مرتبط با این موضوع را در سایت شرکت رنگ های صنعتی ایران مطالعه کنید. در همین راستا تیم تخصصی شرکت رسپاد آماده ارائه خدمات با کیفیت جهت آماده سازی سطوح مختلف است. مهم ترین عوامل موثر بر قیمت کفپوش اپوکسی شامل این فاکتورهای تعیین کننده است:
درباره این نوشته:
برای مشاوره درباره انواع پروژه های کفپوش و ارزیابی قیمت و مطالعات بازار، می توانید از طریق فرم زیر با کارشناسان شرکت رسپاد در تماس باشید. همین طور می توانید با تلفن های زیر تماس بگیرید.*